Първанов-ученици До края на деня президента Георги Първанов ще разговаря с образователния министър Владимир Атанасов по повод проблема с училището в село Припек. Това стана ясно, след като държавният глава разговаря с учениците, учителите и родителите от селото, които вчера – 30 октомври, обявиха гладна стачка пред Народното събрание с настояването училището в селото да остане средно общообразователно.

Първанов, който отдавна се застъпва в полза на училището, изрази надежда до утре да се намери решение на проблемите на училището в Припек и така жителите на селото да получат добър подарък за Деня на народните будители 1 ноември.

Според него може да се организира дарителска акция за подпомагане на училищата в региона, но не трябва да се създават конфликти с общинския съвет. Протестиращите обядниха, че са съгласни за тази учебна година да има филиално обучение към училището в Джебел на учениците от Припек от 10, 11, 12 клас, но то да не бъде задочно и от следващата година да се намери друго решение.