Президентът Росен Плевнелиев се зарече, че винаги ще бъде до деца в неравностойно положение, които са взели мъдрото и отговорно решение да продължат своето висше образование.

Днес държавният глава отвори вратите на „Дондуков 2" и прие младежи в неравностойно положение, подпомогнати по инициативата на президента „Подкрепи една мечта".

Освен разговор с Плевнелиев 29-те деца ще получат и еднократна финансова помощ в размер на 1148 лева, заради решението си да се запишат в университет. Подобно решение, по думите на президента, е мъдро, отговорно, визионерско и достойно за уважение.

„С тези пари вие свободно ще прецените какво да направите, но вие вече сте взели важното решение да продължите във висши учебни заведения", посочи Росен Плевнелиев и подчерта, че подпомогнатите първокурсници са избрали най-различни специалности -  някои от тях са избрали хуманитарни дисциплини, други инженерни, трети искат да бъдат финансисти, а четвърти са избрали да се занимават с екология и селско стопанство.

„Ние много се радваме на вашата амбиция и се опитваме да бъдем заедно с вас", призна държавният глава и уточни, че днешната среща не е първата, но няма и да е последната.

„Тази еднократна помощ ще дойде при вас, но ние ще продължаваме да бъдем с вас", обеща още веднъж  Плевнелиев и напомни, че - „понякога една добра идея и дума е по-ценна от тази еднократна помощ".