Всички училища в София вече са получили тестовете за учениците от 1 до 4 клас, а в останалите 12 области, в които доставките са извършени, тестовете ще бъдат в класните стаи до края на деня, съобщи председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на столичното 119-о училище Диян Стаматов, цитиран от БНР.

"Почти навсякъде, където тестовете са тръгнали, те вече са разпределени по класните стаи. Направени са инструктажи с учителите как ще използват самите тестове, като най-вероятно навсякъде е използван един-единствен тест", уточни Стаматов.

МОН издаде заповедта за COVID тестването на учениците

МОН издаде заповедта за COVID тестването на учениците

В документа са подробно разписани четири задължителни протокола за поведение

Той допълни, че почти навсякъде са събрани сертификатите на доброволците родители. "Подкрепата на родителите в този момент е ключово важна. Почти навсякъде разговорите, които съм водил днес сутринта с много голяма група директори в страната, всичките са с нагласата да се получат екипи от много голяма група доброволци в цялата ни страна, за да може да мине тестването", каза още Диян Стаматов.

Припомняме, по-рано от МОН казаха, че учениците от 15 области ще продължат да се обучават онлайн, докато пристигнат тестовете.

Към момента не е ясно кога тези тестове ще бъдат доставени.