Горя административната част на варненската черква "Успение на Пресвета Богородица". Тя е по-известна като Малката Света Богородица. Огънят е тръгнал от канцеларията, съобщиха от пресцентъра на полицията в морската ни столица. 

Сигнал за излизащия дим е получен в 13:35 часа. Били са изпратени два противопожарни екипа, които изключително бързо са погасили вече разрастващия се огън. Няма пострадали, тъй като в канцеларията е нямало никой. Щетите са минимални. Вероятната прична за инцидента е късо съединение, съобщи "Петел".

Черквата е на метри от Областната дирекция на МВР във Варна. Храмът е познат още и като "Света Богородица Панагия" и се намира в района на Гръцката махала, в близост до Римските терми.

Храмът е построен през 1602 година. През 1640 година е имало пожар, но след това черквата е възстановена и разширена, като с годините се оформя сегашния й вид.

Характерни за църквата са нейните икони, който ликове гледат на юг, а не на запад, което е в противоречие с църковните писания и канони.