За да осигурим максимално присъствено обучение на учениците и децата, можем да направим само едно - ваксиниране на колкото може повече хора в образователната система. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков във видеообръщение, публикувано на страницата на МОН във Фейсбук.

Той посочва, че през януари е успял да пребори коронавируса, но много други хора не са се справили. Министърът напомня, че повече от 120 учители, директори и други специалисти в училищната мрежа вече не са сред нас.

Той заявява, че следвайки съвета на лекарите, ще се ваксинира в края на юли, и отправя апел останалите граждани също да го направят.

МОН обмисля сертификати за училищата с поне 70% ваксинирани

МОН обмисля сертификати за училищата с поне 70% ваксинирани

В момента едва около 30% от педагозите са имунизирани

Посланието на министъра е част от информационната кампания на МОН за ваксиниране срещу COVID-19 на работещите в системата на предучилищното и училищното образование.

По данни от ведомството в едва 4% от училищата у нас са ваксинирани над 70%от персонала. При детските градини този дял пък е само 3%.

В близо 2/3 от училищата ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30%, а в детските градини такова е положението в 75% от екипите.

Твърдо против ваксините са 20% от учителите

Твърдо против ваксините са 20% от учителите

25% от родителите искат децата им да бъдат тествани