Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище "Св. св. Кирил и Методий" в град Истанбул. Броят на учениците нараства всяка година и предстои разширяването на училището с нови помещения, съобщиха от президентството.

При създадаването на училището през 2015 г. учениците са били 10, а днес те вече са са 62. Повишава се и интересът на родителите им към курсовете по български език, с помощта на които те могат да опреснят и да усъвършенстват познанията си.

15 млн. лв. са предвидени за неделните училища в чужбина за учебната 2022-2023 г.

15 млн. лв. са предвидени за неделните училища в чужбина за учебната 2022-2023 г.

Българско училище с три подразделения ще обучава деца на Канарските острови

"Скъпи деца, вие сте наследници на много дълга и славна история на един народ и една държава, които разпространиха духовност и култура по целия свят", каза на децата Илияна Йотова, която подари на училището български исторически книги. Вицепрезидентът се обърна към учителите с думите: "Вие успявате да привлечете интереса на децата, да посещават редовно училище и в почивния си ден да се учат да пишат красивите кирилски букви и да четат на български език."

"България е много по-голяма от своята географска територия. Духовната България трябва да пазим и да развиваме", призова Йотова.