С колосален гаф е започнал в Русе вторият държавен зрелостен изпит. В комплектите с изпитните документи са липсвали 80 бланки за отговори за матурата по английски език, съобщи БНТ.

Парадоксът е, че това се случило точно в местната Английска гимназия.

Едва след 9.40 е било обявено началото на изпита в училището. След като се е установило, че липсват въпросните бланки, в училището са започнали да пристигат от разпратените резерви по останалите учебни заведения в областта.

Към 10.30 все още се е очаквало пристигането на бланки от Търновско. За да започне изпитът, се наложило копирането на изпитните документи.

От образователния инспекторат са определили проблема като технически и са отказали да посочат виновника за възникналата ситуация.

„Извинявайте, да, извинявайте, случва се!". Така се обръща към родителите на дванайсетокласниците Димитър Трифонов - ст. експерт по организация на средното образование в РИО - Русе.

От образователния инспекторат са обяснили, че след пристигането на официалните бланки, учениците, които са попълвали копия, ще прехвърлят отговорите си. Те ще разполагат с необходимите по закон 4 часа, за да покажат знанията си, увериха от инспектората.