Учебният процес днес е преустановен в 544 училища в страната. Това съобщават от Министерството на образованието и науката.

В 172 училища няма да се учи заради влошена пътна обстановка. Най-много са затворените училища в област Разград – 61. След тях се нарежда Силистренска област с 47 затворени школа. В 28 училища в Бургаска област няма да се учи, в 20 в област Сливен и 15 в област Стара Загора. Едно е затвореното училище в Кърджалийско заради влошена пътна обстановка.

В 365 училища денят ще е неучебен поради лоши метеорологични условия, поясняват от просветното министерство. Най-много са те в област Плевен, където врати няма да отворят 76 училища. 67 училища ще останат затворени в Добричко, 65 в Шуменска област и 55 в Търговищка област. В Русенска област няма да учат учениците в 35 училища. Денят ще бъде неучебен за едно училище в област Благоевград, област Варна – 17, област Враца – 17, област Велико Търново – 20, област Монтана – 8, област Пловдив – 4, област Търговище – 5.

Поради липса на гориво и липса на ток е преустановен учебният процес в 6 училища. 4 са в област Пазарджик, 2 - в област Пловдив.

Денят е неучебен в едно училище в област Ловеч заради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация и изпълнение на ремонтни дейности, поясняват още от просветното ведомство.