Търсят доброволци, които да помогнат за акцията "Дари речници и учебници за българско училище в Молдова", съобщи БНР. За училището в Тараклия, където учат 120 български деца, се търсят желаещи да дарят лични учебници и помагала.

Валери Вълчев, организатор на акцията, обясни че е била наводнена библиотеката на училището. Акцията се провежда в платформата TimeHeroes. Към 26-и април са се ангажирали 15 души.

"Ръководствата на всички училища, които посетих, изразиха голяма съпричастност към това дело. Дори директорът на "Иван Вазов" беше първият човек, който дари, от личната си библиотека, речници и помагала, които заминаха вече за Молдова. Директорът Григоров, дори видя малко по-напред нещата и изяви желание неговото училище и учениците му да направят по-тесен контакт с училището в Тараклия", съобщи Вълчев.

Хората биха могли да изпращат на читалище "Асен Златаров" в Бургас своите учебници, помагала и речници. Молбата е да бъдат запазени, въпреки че са употребявани. Учебниците могат да бъдат след 2000-ата година, а речниците колкото са по-нови и актуални, ще бъдат по-полезни.