Петокласник е и алкохолно отравяне в Сливенската болница след тържество за края на учебната година, съобщи БНР. Инцидентът станал  в училището в котелското село Кипилово.

12-годишното момче от котленското село Кипилово се е натровило с алкохол, тъй като учениците решили да пият по повод завършването на пети клас в местното училище.

Считайки се за абитуриенти, тримата приятели си купили литър уиски от селския магазин, за да се почерпят "по мъжки". Единият от тях изпаднал в по-тежко състояние и бил приет за лечение в болницата. Момчето вече е изписано в добро здраве и се е прибрало в Кипилово.

Родителите прехвърлят отговорността на магазинерката, продала алкохола на децата и на учителите, заради слабия контрол. Директорката на училището отрича учениците да са оставали сами на тържеството за повече време.

Според говорителката на областната дирекция на полицията в Сливен Първолета Мандинска, инспекторите от Детска педагогическа стая в Котел работят с тримата малолетни и техните родители. Полицията е съставила акт на магазинерката, продала алкохола на малолетните момчета.