Учебната година ще се открие присъствено и по различно време за отделните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието проф. Николай Денков.

Директорите трябва да създадат организация за "стъпаловидно" начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове.

Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.

Затваряне на училищата - само при тъмно червена заболеваемост

Затваряне на училищата - само при тъмно червена заболеваемост

Целите пред МОН са максимално присъствено обучение

Ако в дадено населено място има указания за провеждането на публични събирания, издадени от Регионалната здравна инспекция или от областния кризисен щаб, откриването на учебната година трябва да се съобрази с тях.

Празненствата за учениците поне от I, V и VIII клас ще се проведат присъствено, ако здравните власти не са разпоредили друго.

От МОН посочват, че откриването на учебната година трябва да се организира при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.

В последния момент решават как започва учебната година

В последния момент решават как започва учебната година

Присъствено начало е гарантирано само за първокласниците