Учителят Неделчо Неделчев в град Павликени и е номиниран за световната награда „Учител на годината", съобщи Нова телевизия.

Причината за номинацията е работата му с деца с увреждания и с деца от цигански произход, както и това, че провежда обучения и консултации за развитие на общността на хората с увреждания.

„Казват, че е хубаво да си номиниран и аз съм много щастлив за това. Предполагам, че това е някаква оценка за работата ми", каза учителят.

Неделчо Неделчев каза, че основната му цел е да изгражда, които са подготвени на живота и са добри граждани на страната. Той добави, че вижда промяната и е щастлив от това. Основата са социалните и гражданските умения, които притежават.

Имаме много добри образователни традиции. Нещо, което сме постигнали с успехи, няма как да остане на заден план. Познавам стотици учители, които са много вдъхновени. Учителят може да промени света, променяйки един ученик, това е цяла една вселена. Така че промяната настъпва отнякъде", допълни той.

Неделчев е номиниран от център "Малипе" - една от фондациите, които работят за т.нар. "ромско включване". Наградата има финансово измерение, което обаче е за благотворителна цел - учредяване на стипендии и други.