Уволненият пловдивски учител ще съди повторно училището, в което е преподавал, това става ясно от официално писмо разпратемо и до медиите. Според Ангел Грънчаров, който е преподавал по философия, уволнението му е неправомерно.

Гранчаров обяснява, че конфликтът с ръководството на гимназията в лицето на директора Стоянка Анастасова е започнал още преди пет години, когато Грънчаров предложил за патрон на училището да бъде избран Стив Джобс. Тогава директорката се възпротивила и го обвинила в търсене на популярност.

Грънчаров изпрати до пловдивския митрополит Николай,  отворено писмо, което беше адресирано и до медиите и до институциите. В писмото бившият учител моли за помощ духовника.

В писмото си Грънчаров обяснява, че два месеца след уволнението си е стоял и протестирал на входа на пловдивската гимназия по електротехника и електроника.

"Позволих си да дам този шанс на директорката сама да си поправи грешката, ала тя не се възползва от него, независимо от това, че аз толкова много време всеки ден протестирах на тротоара, до централния вход към двора", пише Грънчаров.

В писмото си бившият учител обяснява, че е оспорил в съда първото уволнение от гимназията . "В крайна сметка Върховният Касационен съд отмени заповедта за уволнението ми и ме възстанови на работа, ала след само една година директорката отново дръзна да постигне нов реванш, отново ме опраска", пише Ангел.

В писмото си Грънчаров се съмнява, че сърцето му ще издържи нервите от повторни изтощителни съдебни заседания на продължаващ много месеци наред съдебен процес.

Като причина затова защо директорката водила битка с него, Ангел Грънчаров пише "аз съм радетел на по-различен и иновативен преподавателски подход, боря се за едно ново, съвременно, човеколюбиво, свободолюбиво и правдолюбиво образование и обучение"