По повод Националния празник на страната Основно училище "Любен Каравелов" в Русе организира тържество под надслов "Българино, знай своя род и език" и състезание "Българският род има история и става народ".

В три състезателни кръга учениците от третите класове ще покажат знанията си за важни исторически дати и за Освобождението на България.

Отбелязването на празника съвпада и със заключителния етап на училищния проект "Стил и комфорт за шампиони" за изработване и въвеждане на училищна униформа.

Проектът е по Националната програма "Училището - територия на учениците", модул "Ритуализация на училищния живот" и на стойност близо 50 000 лв.

"Нашите възпитаници ще се отличават с външния си вид в града, тъй като ОУ "Любен Каравелов" е единственото основно училище, в което се въвежда училищна униформа", коментира директорът Росица Рангелова, цитирана от news.ruse24.bg

Решението на педагогическия състав да кандидатства по проекта е взето след проучване на мнението на родителската общност в началото на учебната 2008/2009 година.

"За" въвеждането на училищна униформа са били близо 93% от родителите.

Цялостната комбинация на униформата включва панталон/пола, риза/блуза с емблема на училището, пуловер без ръкави, връзка и шапка с емблема.