За учениците от втори и шести клас може да има забавяне в доставката на учебници за първия учебен ден. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев на първата си пресконференция.

Той отбеляза доставката на учебните пособия като непосредствен приоритет. Вълчев подчерта, че на 15 септември ще има учебници за учениците от първи и пети клас. Учебници за втори клас ще има с малко закъснение.

4000 камери следят за нередности на матурите

4000 камери следят за нередности на матурите

Матурата ще е разделена на три модула

Графикът, който заварих, е на 14-ти септември да имаме сключени договори, отбеляза Красимир Вълчев. Той увери, че са проведени срещи с издателствата и са направени допълнителни опити за скъсяване на графика. При новия график закъснението следвало да е минимално.

Министърът увери, че ще бъдат предоставени pdf файлове за първите уроци и подчерта, че до края на септември от втори и шести клас да имат учебници.

"Някъде ще ги доставят много бързо, някъде по-бавно. Това зависи логистиката", коментира още той.

Министърът очаква след 30 септември закъсненията да са много малко.

И министър Вълчев задържа децата в училище

И министър Вълчев задържа децата в училище

Ще издирят и вкарат всяко едно дете в детска градина и училище

Красимир Вълчев представи новите попълнения в екипа си. Д-р Таня Михайлова, досегашен директор на професионална гимназия "Ломоносов", ще е с ресор предучилищно и училищно образование.

Деница Сачева е вторият заместник-министър. Тя ще отговаря за политиките за обхващане и задържане на всеки един ученик, както и подготовката по европредседателството.

Проф. Иван Димов ще бъде ресорен заместник-министър за висшето образование.