Безспорен успех на правителството. Фактът, че "Лукойл" се връща тук да си плаща данъците, само в България, като производител, е безспорен успех и резултат на трудни преговори. Това заяви Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация пред БиТиВи за решението на "Лукойл" да плаща данъците си в България.

Според Делчев отстъпката за гориво от 25 стотинки за литър гориво е стимул за потребление на обществото. Мярката била критикувана като несправедлива, но идеята на регламента, който е уреден, е, че парите, които се изземват от нефтопреработвателните предприятия трябва да бъдат разпределени справедливо, а не дискриминационно, настоя Делчев.

Трябва да се направи така, че най-уязвимите да бъдат най-защитени, настоя Делчев.

Печалбата на Лукойл ще остава в България

Печалбата на Лукойл ще остава в България

Интензивният диалог дава резултат, доволен е Христо Алексиев

От Българската петролна и газова асоциация на 100% давали отстъпката от 25 стотинки за литър гориво.

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива от своя страна заяви, че 40% от бензиностанциите не са давали отстъпката за гориво. Не трябва държавната помощ за горивата да се дава през частните компании, настоя Хаджидимитров и допълни, че с едни 25 стотинки при нормален семеен бюджет сумите, които ще получат хората ,няма да бъдат толкова големи, за да ги направят щастливи.

Той смята, че в последните седмици на декември горивото може да падне и под 3 лева.