Президентът на Конфедерацията на труда "Подкрепа", Димитър Манолов, призова премиера Николай Денков да отиде на протеста на миньорите и енергетиците на автомагистрала "Тракия" и да представи предложенията си на протестиращите.  "Така искат колегите и аз също мисля, че така е по-добре," цитира думите му БТА

След като бе информирал министър-председателя за липсата на интерес от страна на протестиращите да се срещнат с него, премиерът отбелязал, че има интересни предложения за тях. "Казах му това, което бях чул от колеги - който има предложения, да дойде да ги направи тук", посочи Манолов.

Президентът на КТ "Подкрепа" подчерта, че преговорите в София са приключили и изрази разочарование от факта, че десетки хиляди души са дойдли в столицата, за да чуят предложенията на правителството, но са били разочаровани. "Те ни излъгаха", каза Манолов и добави, че ако някой политик иска да предложи нещо, трябва да дойде на протеста да го обсъди.

Президентът на КТ "Подкрепа" изрази съмнение относно евентуално изпратените предложения към Брюксел и подчерта несигурността относно реалните намерения на политиците, като допусна политически театър с участието на протестиращите.

"Никой от нас не знае дали са изпратили нещо в Брюксел. Ако са изпратили, какво и дали въобще не ни се разиграва някакъв политически театър, в който ние да сме храстчето в ъгъла на сцената", заяви Манолов.

Денков би разговарял за енергетиката, но без мегафони и през блокади

Денков би разговарял за енергетиката, но без мегафони и през блокади

Зад протестите той вижда политически интереси и конкретни партии