Висок "волтаж" премина в Народното събрание между ГЕРБ и столетницата.

В България има режим на тока. Това алармира на брифинг в парламента Жельо Бойчев от БСП. Засега този режим бил за индустрията. Изключваме големи индустриални мощности, за да гарантираме потреблението, притеснен е депутатът.

Социалистите показаха писмо от директора на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) Иван Йотов до енергийния министър в оставка. Той предупреждавал, че сме в критично състояние.

Глобяват ТЕЦ-ове заради неподдържане на студения резерв

Глобяват ТЕЦ-ове заради неподдържане на студения резерв

Сега доставките на въглища са ритмични

ГЕРБ са по-зле от природно бедствие, намеси се и Таско Ерменков. Двама министри вчера излъгали. Той визира Теменужка Петкова и екоминистъра Ивелина Василева. Ерменков показа данни, че количеството вода в язовирите било недостатъчно. Тежко е и положението със запасите на въглища. Там има хроничен недостиг. Има въглища за три дни, предупреди той.

Кой поставя българската енергетика на прага на разруха, попита червеният депутат. Индустрията щяла да е поставена в ситуация на дискотека.

В режим на тока сме, според Румен Овчаров

В режим на тока сме, според Румен Овчаров

Няма да се стигне до режим на тока, категоричен Валентин Николов

Герберът Делян Добрев влезе в ролята на журналист и попита какво препоръчват червените на хората. Препоръчвате да се запасяваме със свещи ли? В какво обвинявате министър Петкова, попита Добрев.

Жельо Бойчев отговори, че Петкова вчера излъгала за състоянието на енергетиката.

Изненадващо министър Теменужка Петкова дойде и застана на трибуната до социалистите. Хубаво е да кажете откъде имате писмата, господин Бойчев, попита тя.

Виждате агресията на ГЕРБ, намеси се Ерменков. Ние не лъжем, изтъкна депутатът. Виждате, че ги боли, когато казваме истината, заяви още социалистът.

Всявате смут сред населението, намеси се и Георг Георгиев от ГЕРБ.

Енергетици зоват хората да изключват ел.уредите заради недостига на ток

Енергетици зоват хората да изключват ел.уредите заради недостига на ток

Особено вечер между 18.00 ч. и 20.00 ч.

Теменужка Петкова заяви, че се създава изкуствено напрежение. Българската енергетика се управлява така, че да се гарантира сигурността на българските граждани и доставките на ток. Енергийната система е абсолютно стабилна, увери Теменужка Петкова. Метеорологичната обстановка била тежка. Годината била също така и суха. Въпреки тази тежка обстановка, невиждана от 20 години, кабинетът се справил.

Работели сме честно и почтено. Платихме всички възможни вересии, които ни бяха завещани. Рисковете са в главите на някои, които искат да дестабилизират страната, смята енергийният министър.

Не внасяме ток, стана ясно още от обяснението й. Тогава в ролята на журналист влезе Таско Ерменков. Той попита Петкова дали системата на енергетиката е в състояние на тревога. Тя успокои, че всички мерки по нормативна уредба са направени.

Режим на тока няма да има, успокоява шефът на КЕВР

Режим на тока няма да има, успокоява шефът на КЕВР

Към момента не са открити надписани сметки

Друг журналист от депутатите се включи в брифинга. Тези хора днес се заиграха със система, която е част от националната сигурност, посочи Георг Георгиев с обвинения към левицата. Вие сте за съд, вие сте за затвор. Не става така в управление, обяви герберът.

Делян Добрев пък се намеси отново с благодарности за добрата работа на Теменужка Петкова в енергетиката и обвини социалистите за пораженията, които са нанесли на енергетиката в техните управления.

Вършим си работата по най-отговорния начин. Няма риск за електроенергийната система. Не ни очаква апокалипсис, какъвто колегите от БСП предвещават, категорична бе Теменужка Петкова.

В енергетиката сме сапьорите, увери Теменужка Петкова

В енергетиката сме сапьорите, увери Теменужка Петкова

Три министърки отговориха на "инсинуациите" на БСП

Разправиите и поясненията за тока продължиха и в кулоарите след брифинга. Коректно сме показали данните на медиите, посочи Жельо Бойчев. Не може за едни избори да си играем със страховете на хората, ядоса се Теменужка Петкова. Дайте да работим честно и почтено, подкани ги тя.