Инженерът Александър Николов става заместник изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" от днес, 5 март.

Николов е работил 27 години в атомната централа.

Бил е изпълнителен директор, заместник изпълнителен директор, директор на дирекция "Производство", ръководител на управление "Експлоатация".

През годините е заемал и други ръководни и оперативни длъжности, сред които дежурен инженер на блок, главен дежурен на АЕЦ, главен технолог "5, 6 блок", ръководител на направление "Експлоатация", главен инженер на Електропроизводство-2, ръководител на направленията "Инженерна поддръжка", "Инженерно осигуряване" и "Инженерно-техническо осигуряване".

Смененият шеф на "Козлодуй" остава да работи в АЕЦ-а

Смененият шеф на "Козлодуй" остава да работи в АЕЦ-а

Подкрепям това решение за промяната, която е направена в АЕЦ „Козлодуй" от вчера

През последните 4 години Николов работил в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към Българската академия на науките (БАН).

Николов е завършил специалност "Топло- и ядрена енергетика" в Технически университет - София. Има допълнителна мениджърска квалификация по "Организация и управление на бизнеса" и "Индустриален мениджмънт" от Стопанска академия "Д. А. Ценов", Свищов.

Завършил е и редица международни квалификационни курсове - "Мениджмънт на големи проекти" в Мадрид, Испания; "Експлоатационна безопасност на атомни централи" в Карлсруе, Германия; "Експлоатационна безопасност на АЕЦ" в Токио, Япония; "Експлоатация на АЕЦ - надеждност и безопасност" в Чикаго, САЩ, и други.

Рокади в ръководството на АЕЦ "Козлодуй"

Рокади в ръководството на АЕЦ "Козлодуй"

Освободени са изпълнителният директор и двама други