Поскъпване на парното и топлата вода в София с 4 % от юли е поискала Топлофикация София. Топлофикационното дружество на "И Ви Ен" настоява за 2% увеличение на цените в Пловдив.

Това стана ясно от публикуваните на страницата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлагани промени за цената на парното. В таблицата са показани и на преференциалните цени на тока, произведен по комбиниран начин.

От "Топлофикация София" EАД предлагат Преференциална цена на електрическа eнергия от комбинирано производство да е 147,03 лева за мегаватчас. За гореща вода да е 79,98 лева за мегаватчас, става ясно при подробно разглеждане на табицата.

От публикуваните от енергийния регулатор заявления на компаниите става ясно, че най-голямо увеличение на цените иска габровската топлофикация - над 60 %, както и дружеството в Разград - близо 32 на сто.

Плевенската топлофикация предлага 13% увеличение. Варненската - 24 %, Бургас - 19%.

Предложенията на останалите топлофикационни дружества са в рамките от 13 до 25 %.

От регулатора представиха и Сравнителна таблица за предлаганото от дружествата изменение на сега действащите цени. Предлаганите цени са за регулаторния период 1 юли 2018 - 30 юни 2019 г.