329 клиенти на ЧЕЗ са останали без електрозахранване тази сутрин заради кражба на трансформаторно масло. От компанията съобщават, че „поредната нагла кражба” е причинила изгаряне на трансформатор в трафопост в столичния кв. „Кумарица”.

Електрозахранването ще бъде възстановено, след екипите на електроразпределителното дружество подменят съоръжението. То е на стойност 15 000 лева.

От ЧЕЗ изтъкват, че посегателствата на съоръженията не само нарушават спокойствието на гражданите и бизнеса, но и отнемат средства и ресурс, които можели да се влагат в подобряване на услугите.

На близо 3 млн. лева възлизат щетите от кражби на елементи и съоръжения през 2015 година.

От компанията са категорични, че посегателствата излагат на риск здравето и живота не само на извършителите, но и на служителите на ЧЕЗ, и на невинни хора. Именно поради тази причина от компанията заявяват, че не спират да призовават за обединяване на усилията на всички отговорни институции за противодействие на наглите посегателства над електроенергийната инфраструктура, както и за строги мерки в защита на живота, спокойствието и интересите на гражданите.