Новият председател на Съвета на директорите на "Булгаргаз" Иван Топчийски смята, че цената на газа може да бъде оптимизирана, предаде Нова телевизия.

Очакванията са още през февруари цените да паднат, но предложението все още е в ръцете на отстранения Борд на директорите, тъй като новото ръководство не е влязло в длъжност.

Топчийски обясни, че поканата от Българския енергиен холдинг (БЕХ) да заеме поста е дошла в четвъртък, ден преди смяната да стане факт.

"Има обстоятелства, които показват, че цената в момента на газа не е оптимална и дружеството не е управлявано по най-добрия начин в полза на обществения интерес. Трябва да се прегледа начинът, по който се купува газ, от кои доставчици, в какви съотношения, как се изчисляват количества цени, какви цени се предлагат от регулатора. Това са нещата, които биха довели до една бърза промяна", посочи Топчийски.

"Булгаргаз" научили от медиите за освобождаването на борда

"Булгаргаз" научили от медиите за освобождаването на борда

Според тях се правят внушения

По думите му се е сформирал доста балансиран екип с хора с опит в различните стълбове на управление в една компания. 

"Има и хора без опит в индустрията, но те добавят допълнителна стойност за това как в бъдеще може да се развие още повече дейността на дружеството", каза още той.