Депутатите приеха проект на Решение за изменение на Решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене". Вносители са Делян Добрев и група народни представители.

Народните представители гласуваха със 111 гласа "За", 65 гласа "против" и 13 гласа "въздържали се". При прегласуването проекта на решение отново мина в пленарната зала на Партийния дом със 107 гласа "За", 65 гласа "против" и 13 гласа "въздържали се". Проектът мина с гласовете на ГЕРБ-СДС - 55 гласа "За", ПП-ДБ - 30 гласа "За", ДПС - 17 гласа "За" и 5 гласа "За" от нечленуваните в парламентарна група. БСП, ИТН и "Възраждане" гласуваха против.

Така с приемането на проекта на решение се удължават преговорите за продажбата на реакторите със 180 дни. При завършване на преговорите министъра на енергетиката ще информира народните представители и Народното събрание ще вземе решение за продажбата на оборудването предназначено за проекта АЕЦ "Белене".