Миньорите в мина „Черно море” излязоха на пореден протест. Причината е, че не са получавали заплатите си от няколко месеца. Последно са взели пари за септември месец, обясни Чавдар Микулашев от КНСБ, цитиран от burgas.utre.bg.

По информация на БНР миньорите от първата смяна протестират пред входа на рудника. Причината за неизплатените заплати са нередовните плащания на ТЕЦ-Сливен към бургаското предприятие

Председателят на миньорския синдикат Ростислав Радуков коментира, че има социално напрежение. С двата синдиката и с директора се опитвали да изгладят отношенията.

От изпълнителния директор на мината Розомир Калоянчев дойде уверението, че работниците още днес ще получат частично изплащане на заплатата за октомври.

Миньорите обаче искат 100 % изплащане на заплатите за октомври.

Директорът на ТЕЦ-Сливен Кънчо Танев уверява, че всички забавени заплати ще бъдат изплатени. Той смята, че не е взривоопасно, тъй като днес превеждат пари, а през седмицата също ще има превод.

Припомняме, че при предишната стачка в средата на септември нощната смяна отказа да излезе от мината. 42 миньори останаха под земята. Преди ефективната стачка два поредни дни те протестираха предупредително по един час. Тогава те очакваха да получат възнагражденията си за юли и август.

Около 400 миньори трябвало да получават заплати, а сумата възлизала на около 600 000 лева, обясниха от ръководството на мината.