Брайтън спечели гостуването си на Астън Вила с 2:1. Вторият двубой от кръг №9 на английската Висша лига беше много атрактивен и оспорван, но многото пропуски на домакините ги лишиха поне от точка.

Един от ключовите играчи на Вила Рос Баркли получи контузия още във втората минута и това обърка тотално плановете на Дийн Смит.

Дани Уелбек откри за гостите в 12-ата минута. Бившият национал беше изведен сам срещу Мартинес след хубав пас на Адам Лалана.

Снимка 506380

Източник: GettyImages

Домакините упражниха сериозен натиск, но направиха невероятни пропуски.

Веднага след почивката Астън Вила изравни. Езри Конза стреля от воле след центриране от фаул на Бернард Траоре.

В 67-ата минута Соли Марш вкара страхотен гол за Брайтън. Той се оказа непокрит отдясно на атаката на гостите и с прецизен удар малко вътре в наказателното поле намери далечния горен ъгъл за 1:2.

Снимка 506381

Източник: GettyImages

В 90-ата минута Тарик Лампти получи спорен червен картон за Брайтън, като малко преди това Джак Грилиш беше пощаден, получавайки само жълт картон за груба проява.

В добавеното време Махмуд Трезеге опита да излъже Майкъл Оливър, като симулира фаул за дузпа. Съдията посочи бялата точка, но беше посъветван да види повторение, след което отмени решението си.

Астън Вила имаше шанс да оглави класирането при разгромна победа. Бирмингамци останаха на шесто място с 15 точки.

Победата е едва втора за Брайтън в кампанията. "Чайките" са на 16-о място с 9 точки, но авансът им пред следвашия Фулъм е вече 5 точки.

Челси спечели гостуването си на Нюкясъл и излезе на първо място

Челси спечели гостуването си на Нюкясъл и излезе на първо място

Резултатът можеше да е значително по-голям в полза на "сините"