Нюкасъл нокаутира Челси в мач от последния 38-ми кръг на Висшата лига.

Двубоят на "Сейнт Джеймсис Парк" завърши с победа за домакините с 3:0. Точни в тяхна полза бяха Гейл и Перес, разписал се на два пъти.

Челси трябваше да спечели задължително и да се моли за сензация на "Анфийлд", където Ливърпул прие Брайтън, за да успее да финишира в Топ 4 и да играе в Шампионска лига през следващия сезон.

Нито едното, нито пък другото се случи днес.

ТОПСПОРТ проследи на живо събитията на терена:

Нюкасъл - Челси 3:0, разгром за лондончани!
на живо

Нюкасъл - Челси 3:0, разгром за лондончани!

"Сините" с последна надежда за Шампионска лига

Едно от най-слабите полувремена на Челси за целия сезон във Висшата лига. Така можеше да бъде окачествено представянето на тима през откриващите 45 минути от сблъсъка с Нюкасъл.

Естествено, остава въпросът домакините ли бяха толкова силни и мотивирани или пък точно това липсваше на техните гости.

Снимка 356202

Източник: GettyImages

С цифрите обаче трудно може да се спори. А след началния етап от срещата те бяха показателни за случилото се на терена - 11 удара за Нюкасъл, нито един за Челси!

Ако изпълнителите в предни позиции за "свраките" бяха по-точни или пък просто съставът имаше късмет днес, то резултатът до почивката можеше да бъде унизителен за "сините".

Единственото попадение за домакините за първото полувреме вкара Гейл, разписал се след 23 минути игра. В полето на безупречния до този момент Куртоа, който вече три пъти бе спасил тима си от получаването на първи гол, се получи разбъркване, Тибо спаси първия от изстрелите към целта, но добавката на Гейл бе безупречна, а резултатът - открит.

Снимка 356203

Източник: GettyImages

До почивката Айозе Перес пропиля две чисти възможности за състава си, а Диаме нямаше шанс при изстрелите си от далечна дистанция. Това, и само това, съхрани малка част от самочувствието на именитите гости на "Сейнт Джеймсис Парк".

Снимка 356204

Източник: GettyImages

Втората част, ако въобще е възможно, бе още по-неубедителна за столичани. Те получиха нови две попадения във вратата си, като защитниците на Челси накараха вратар, от ранга на Тибо Куртоа, да се срамува от представянето си.

Вратарят на "сините" не получи подкрепа нито за момент в мача, като в 59-ата минута Айозе Перес се реваншира за многото си пропуски с попадение за 2:0.

Крайното 3:0 оформи отново той, след като центриране в полето на лондончани намери неподготвени бранителите на съперника, които не реагираха своевременно и Перес се възползва от объркването им.

Нюкасъл си гарантира оставане във Висшата лига и мачът срещу лондончани бе без значение за "свраките". Въпреки това те показаха характер и стигнаха до напълно заслужен успех.

Снимка 356205

Източник: GettyImages