Бърнли победи с 3:0 Борнемут и продължи битката си за  място в следващото издание на Лига Европа. Тимът на Шон Дайч е осми с 37 точки, като изостава само на 3 точки от петия Тотнъм.

Победата беше осигурена след почивката. Матей Видра откри резултата в 53-ата минута, след като се разписа във втори пореден мач.

Шефилд Юнайтед пропусна да изпревари Тотнъм след равенство с Брайтън

Шефилд Юнайтед пропусна да изпревари Тотнъм след равенство с Брайтън

Доамкините нямаха шанс през второто полувреме

След час игра мачът беше решен от ВАР. Адам Смит започна от своето наказателно поле атака за гостите, довела до гол на Хари Уилсън. Видеоповтоението показа, че Смит е играл с ръка и вместо попадение за Борнемут беше отсъдена дузпа за Бърнли.

Джей Родригес беше безпощаден от бялата точка и направи резултата 2:0. Малко преди края Дуайт Макнийл се разписа, за да оформи класическата победа.

Снимка 468164

Източник: GettyImages

Гостите имаха и други поводи да се оплакват, защото в началото на мача при резултат 0:0, друго тяхно попадение беше отменено след намесата на ВАР. "Черешките" имаха своите положения, но вратарят на Бърнли националът Ник Поуп направи отличен мач и спаси на няколко пъти тима си.

След тази загуба Борнемут остана на 16-о място с 26 точки, което е с 2 точки над зоната на изпадащите. Те станаха вторият отбор през тази седмица след Челси с два отменени гола от ВАР в един мач.

Снимка 468162

Източник: GettyImages