Манчестър Юнайтед победи по категоричен начин Нюкасъл в двубой от 19-ия кръг на английската Висша лига.

Сблъсъкът на стадион "Олд Трафорд" приключи при резултат 4:1, въпреки че домакините изненадващо се оказаха в ролята на догонващи в резултата.

За гостите точен бе Матю Лонгстаф, за когото това бе пореден гол в мрежата на Де Хеа.

За победителите се разписаха Мейсън Грийнууд, Маркъс Рашфорд и на два пъти Антони Марсиал.

Снимка 459118

Източник: Twitter

След победите над Тотнъм и Манчестър Сити в началото на декември, "червените дяволи" се издъниха в предишните два кръга, завършвайки наравно 1:1 с Евертън и губейки с 2:0 като гости на Уотфорд.

Тази вечер началото отново не беше впечатляващо за манчестърци, които позволиха Лонгстаф да даде преднина на съперника след едва 17 минути игра.

Снимка 459114

Източник: Twitter

Вместо да заиграят хаотично обаче, както се случва в част от срещите на "червените дяволи", след получено от тях попадение, домакините решиха бързо да стигнат до обрат, повишавайки неимоверно темпото на игра.

Снимка 459116

Източник: Twitter

В 24-ата минута атака на Юнайтед притесни сериозно бранителите на Нюкасъл, стигна се до подаване към Марсиал в наказателното поле и без да се замисля атакуващият ас прати топката в мрежата за 1:1.

В 36-ата минута се стигна и до най-красивия гол в срещата.

Снимка 459119

Източник: Twitter

Грешен пас в половината на Нюкасъл прати кълбото в краката на Грийнууд, който направи няколко крачки и изстреля истински снаряд в горната греда на вратата на съперника, топката премина голлинията, а обратът бе вече наличен.

Пет минути по-късно и Маркъс Рашфорд бе точен с глава за Манчестър Юнайтед, довеждайки ситуацията до наглед безнадеждното за опонента 3:1.

Последното попадение в мача реализира отново Марсиал, като за пореден път се стигна на практика до извеждащо подаване на защитник на Нюкасъл към футболист на Юнайтед. Този път Лонгстаф сгреши, а Марсиал се възползва на 100%, вкарвайки за крайното 4:1.

Снимка 459115

Източник: Twitter

Юнайтед се изкачи до 7-ата позиция в класирането, като разполага с 28 точки на сметката си, преди изиграването на всички двубои от кръга.

Нюкасъл се намира на 10-о място в класирането с актив от 25 точки с 7 победи, 4 равенства и вече 8 загуби.