Деветгодишно американче кандидатства за длъжността планетарен защитник в НАСА.

Той е пуснал кандидатурата си на обявата на НАСА за заемане на вакантното място за специалист-физик с годишна заплата от 124 хиляди до 187 хиляди долара годишно.

Името ми е Джак Дейвис и бих искал за подам заявлението си за заемане на длъжността защитник на планетата. Аз съм само на 9 години, но считам, че съм годен за тази работа, цитира телевизионния канал Fox News думи от писмото на американчето.

Джак е изложил и аргументи в полза на кандидатурата си - "Моята сестра твърди, че съм от друга планета, а и аз на практика съм изгледал всички филми за космоса и извънземните." Джак допълва също, че е изгледал шоуто "Марвел", както и че възнамерява да изгледа филма "Мъже в черно".

"Аз съм млад, затова и с лекота мога да се науча да мисля като извънземните", допълва Джак.

НАСА си търси офицер по планетарна защита

НАСА си търси офицер по планетарна защита

Обявата е само за американски граждани

Директорът на НАСА Дейвид Грийн сметнал за добре да отговори лично на кандидатурата на младия кандидат-учен.
"Ние постоянно търсим начинаещи учени и инженери, така че се надявам, че ти ще учиш прилежно и ще успееш в училище. Надявам се и един прекрасен ден да се срещнем с теб в НАСА", посочва Грийн.

Припомняме, НАСА публикува обява за щатния пост в агенцията "офицер за планетарна защита" преди няколко дни.

Кандидатите също така трябва да имат висше образование по математика и физически науки.

Работата на планетарния офицер е да пази планетата Земя от евентуално замърсяване с материали, които могат да се пренесат на Земята при завръщането на космическите мисии на НАСА.

Служителят ще трябва да следи всички излитащи и кацащи космически мисии да не изнасят или внасят различни по вид микроби и други видове частици.