Съдебните заседатели признаха актьора Бил Козби за виновен в граждански процес за сексуално насилие над 16-годишно момиче.

84-годишният американски комик и актьор трябва да плати 500 000 долара обезщетение.

Съдебно жури от осем жени и четирима мъже призна, че Козби е злоупотребил с ищцата, която в момента е на 64-години, в имението на Playboy в Лос Анджелис преди десетилетия. Тогава тя е била на 16 години. Гражданският процес, който започна в началото на юни, се проведе в съда в Санта Моника, Калифорния.

Самият Козби не се яви на делото, адвокатите му отхвърлиха обвинения. Изпълнителят също винаги ти е отричал.

Жената е отправила обвиненията си още през 2014 г. Делото не стига до съд, тъй като давностният срок вече е изтекъл. Тъй като обаче по това време жената е била непълнолетна, тя има право да предяви граждански иск за обезщетение срещу Козби.

Гражданското производство обаче беше замразено, когато през 2017 г. в американския щат Пенсилвания Козби беше обвинен в от повече от 60 жени в различни видове сексуално насилие

През 2018 г. Козби беше осъден на няколко години затвор за сексуално посегателство. Той прекара около три години в затвора, като беше освободен, след като през юни миналата година най-висшият съд в Пенсилвания изненадващо отмени присъдата му поради грешка в процедурата.

Облаците над Бил Козби се сгъстяват

Облаците над Бил Козби се сгъстяват

78-годишният актьор