Легендарният изпълнител Дейвид Бауи, който почина на 10 януари от рак на 69 г., е завещал имущество на семейството си за около 100 милиона долара, съобщава БиБиСи.

Това стана ясно след разкриване на завещанието му в манхатански съд в Ню Йорк.

Половината от състоянието му ще отиде за съпругата му Иман, включително жилището им в Ню Йорк. Останалото богатство ще бъде споделено между децата му – син и дъщеря.

Личният асистент на звездата Корин Шваб получава 2 милиона долара, а 1 милион долара ще бъдат дадени на бивша бавачка – Марион Скене.

Синът на Бауи, Дънкан Джоунс, и дъщеря му, Александра Захра Джоунс, ще получат по 25% от състоянието му. На Александра е оставено жилище в Ню Йорк.

Разкрива се още, че Бауи е поискал да бъде кремиран и прахта му да бъде хвърлена в Бали по време на будистки ритуал. Тялото на легендата беше кремирано на 12 януари в Ню Джърси, според смъртния акт. Не е имало роднини или приятели на церемонията според желанията му.

Завещанието е подготвено през 2004 година.

Бауи издаде нов албум, Blackstar, само два дни преди да почине, който се разглежда като своеобразна епитафия. Албумът заема първо място в британските музикални класации трета поредна седмица.