Бяха раздадени престижните награди за журналистика „Пулицър” в Ню Йорк. Наградата за фотография си разделиха Ройтерс и в. „Ню Йорк таймс” на тема „снимки от горещи новини”.  

Един от фотографите на Ройтерс е българинът Стоян Ненов. Той е първият българин, който получава престижната награда за журналистика „Пулицър”. Той споделя приза с още седем свои колеги от агенцията и с четирима от „Ню Йорк Таймс”.

Раздадоха „Пулицър”

Раздадоха „Пулицър”

Наградата за служба на обществото

Снимката, с която е отличен Ненов, е от 15 септември 2015 година. Тя е направена на гара Гевгели в Македония, близо до границата с Гърция, по повод кризата с мигрантите. В момента той продължава да работи по тази тема.

Снимката е от самото начало на кризата с мигрантите там. Тогава още го нямаше лагерът и хората вървяха по два километра от границата до гарата и живееха там. На ден имаше по три влака, които изобщо не можеха да поберат всички и това се случваше при тръгването на всеки влак. Полицаи почти нямаше. Бяха трима-четирима и се опитваха да въдворят някакъв ред, заяви Ненов пред Клуб Z.