Милиардерът Илон Мъск предложи да продължи с първоначалния си опит за 44 милиарда долара да поеме Twitter Inc, призовавайки за прекратяване на съдебно дело, заведено от компанията за социални медии, което можеше да го принуди да плати, независимо дали иска или не. Това съобщи агенция Ройтерс.

Споразумението ще постави най-богатия човек в света начело на една от най-влиятелните медийни платформи и ще сложи край на месеците на съдебни спорове, които нанесоха щети на марката Twitter и подхраниха репутацията на Мъск за хаотично поведение.

Мъск, главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Tesla, щеше да поеме компанията, която първоначално се бе ангажирал да купи през април, но нещата скоро се влошиха. Той написа в Twitter, че закупуването на Twitter ще ускори амбицията му да създаде "приложение за всичко", наречено X.

Новата оферта идва преди дългоочаквания сблъсък между Мъск и Twitter в съда в Делауеър на 17 октомври. Компанията за социални медии искаше заповед, нареждаща на Мъск да приключи сделката за 44 милиарда долара.

Мъск изпрати съобщение в Twitter, че възнамерява да продължи със сделката при първоначалните условия, ако съдия от Делауеър спре производството.

Говорител на Twitter заяви пред Reuters, че Twitter е получил писмото на Мъск и е възнамерявал да приключи сделката на първоначалната цена. Компанията не съобщи обаче дали ще приеме предложението на Мъск.

Един от най-видните потребители на Twitter, Мъск каза през юли, че може да се оттегли от сделката без наказание, тъй като броят на фалшивите профили е много по-висок от оценката на Twitter за по-малко от 5% от потребителите.

Мъск отлагал да купи Twitter заради опасения от Трета световна война

Мъск отлагал да купи Twitter заради опасения от Трета световна война

Текстове между предприемач милиардер и неговите банкери бяха разкрити по време на съдебно заседание в Делауеър