Мултимилиардерът Илон Мъск продаде още 22 милиона акции на компанията Tesla на стойност 3,58 милиарда долара, информира BBC.

Продажбата е извършена през изминалите три дни. Така през тази година Мъск е продал акции на Tesla на стойност 40 милиарда долара.

Причината за продажбата не е оповестена. Той остава най-големият акционер на Tesla с дял от 13,4%. Миналия месец продаде 19,5 милиона акции на Tesla на стойност 3,95 милиарда долара, само дни след като завърши придобиването на платформата за социални медии Twitter за 44 милиарда долара.

Акциите на Tesla са едни от най-зле представящите се сред големите производители на автомобили и технологични компании тази година, тъй като инвеститорите се притесняват, че изкупуването на Twitter отвлича вниманието на Илон Мъск.

В сряда стойността на акциите на Tesla, регистрирани в тежкия технологичен индекс Nasdaq в Ню Йорк, затвори под 500 милиарда долара за първи път от 2020 г. В края на миналата година компанията струваше повече от $1 трилион, но стойността й се срина през последните месеци.

Илон Мъск продаде акции на Tesla за 6.9 млрд. долара

Илон Мъск продаде акции на Tesla за 6.9 млрд. долара

Той прибегна до това с случай, че съдът го принуди да закупи Twitter