По повод навършването на 130 години от създаването на "Зоологическата градина в София" от тази събота, 28 април, зоопаркът ще предлага на своите посетители нова образователна рубрика.

Инициативата допълва станалата вече популярна кампания за демонстрационно хранене на животните.

От парка уверяват, че рубриката ще бъде не само интересна, но и много полезна - ще се покажат всички предизвикателства, новости, успехи и любопитни факти около бъдещото развитие на зоологическата градина.

Столичният зоопарк търси средства за женско четкоухо прасе

Столичният зоопарк търси средства за женско четкоухо прасе

Остават 2 600 лв. до събирането на необходимата сума

Темата на рубриката утре, 28 април, ще бъде "Доктор Охболи". Тогава посетителите на зоологическата градина ще имат възможността да се запознаят с особеностите в работата на един от най-важните специалисти в Зоопарка - ветеринарният лекар.

Програмата:
11:00 часа - Примати - демонстрационно хранене с участието на ветеринарни лекари от Централна ветеринарна клиника (ЦВК), които ще разкажат за лечението на белоръкия гибон (Hylobates lar) Гиби;

12:00 часа - Гиганти - демонстрационно хранене;

13:00 часа - Водоплаващи птици в езерото - демонстрационно хранене;

13:30 часа - Щрауси - демонстрационно хранене;

14:00 часа - Рис - демонстрационно хранене;

15:00 часа - Влечуги - демонстрационно хранене;

15:30 часа - Големи котки - демонстрационно хранене, по време на което д-р Иван Цветков - ветеринарен лекар към ОП "Зоологическа градина София", ще разкаже за спецификите в профилактиката и лечението на заболявания при животни, отглеждани в зоопаркови условия.

Снимка 353293

Източник: "Зоологическа градина София"