Четирима ученици от варненската Първа езикова гимназия ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

За трета поредна година той осигурява награди за победителите в училищния конкурс за есе. Темата, която вдъхнови учениците тази година, бе: "Ние и Европа" . По същия начин беше озаглавена и изложбата, която Първа езикова гимназия откри в навечерието на 9 май - Деня на Европа, в Арт салона на Радио Варна.

Днес евродепутатът лично връчи грамоти на авторите на най-добрите есета. Отличени бяха четирима ученици от XI клас - Камен Илиев, Марина Цонева, Константина Георгиева и Фани Рафетова. Със съдействието на Емил Радев победителите в конкурса ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на Европейския парламент.

"Надявам се, че отличените ученици ще представят достойно училището ни в ЕП", заяви директорът на Първа езикова гимназия Веселин Василев.

Церемонията по награждаването се състоя непосредствено преди тържественото изпращане на абитуриентите.

"Особено вълнуващо за мен, като бивш възпитаник на Първа езикова гимназия, e да бъда сред Вас именно на този ден. На зрелостниците пожелавам много успех, а на учителите - да продължават все така всеотдайно да обучават знаещи и можещи млади хора", обърна се към присъстващите Радев.