Ако влезе в сила спорният пакет "Макрон" за превозвачите, това ще отприщи нова емигрантска вълна от България. Това заяви пред bTV евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите на евродепутата от приемането на пакетът "Мобилност" в България ще бъдат засегнати близо 150 хиляди семейства или около 450 хиляди души. Това щяло да доведе на засилване на трафика към Терминал 2 - българите щели да напускат страната, за да работят в същия сектор в страни от Западна Европа.

Пакетът "Мобилност" е едно от най-лошите законодателства, притеснен Новаков

Пакетът "Мобилност" е едно от най-лошите законодателства, притеснен Новаков

Промените нарушават права и четирите свободи

"Германия, Франция и Белгия в момента рушат Европейския съюз, защото нарушават основната, изконната, фундаментална идея за единен общ пазар и свободна конкуренция. Когато трябваше да влизат тук техните магазини, те казаха, че конкуренцията е добро. Нашите магазинчета фалираха, ние пазаруваме от техните вериги. Сега, когато превозвачите от периферията - от Източна Европа, от Южна Европа, доставят по-конкурентна услуга, защото техните граждани просто не искат да карат камиони, се правят административни регулации - абсолютно недопустими, нарушение на общия пазар, нарушение на конкуренцията, с цел да бъдат фалирани нашите превозвачи и да бъдат взети работниците", отсече Джамбазки.

Джамбазки зове камиони да блокират Брюксел

Джамбазки зове камиони да блокират Брюксел

Той пророкува бъдеще на разпадане на Европейския съюз

Той обясни, че заедно с неговия екип е помогнал да бъдат уредени административните въпроси около предстоящия протест на превозвачи в Бреюксел, който е предвиден за 10 януари.

Заедно с работещите в българския сектор, недоволството си от пакета "Макрон" ще изразят и превозвачите от Румъния, Латвия, Литва, Унгария, Малта и Испания.

Джамбазки определи мерките в пакета "Макрон" като "цинични и грабителски промени".

"Това е най-силното антиевропейско действие, което аз съм виждал, откакто сме влезли в ЕС", категоричен е евродепутатът.

Пакетът "Макрон" разделя Европа, убеден Росен Желязков

Пакетът "Макрон" разделя Европа, убеден Росен Желязков

Транспортният министър иска по-гъвкав национален подход