Ето така се разпада Европейски съюз, уважаеми.

Това написа в профила си във фейсбук евродепутатът Ангел Джамбазки във връзка с новината, че нито един от аргументите ни срещу пакета за мобилност не са били приети.

Джамбазки заявява, че ако това е вярно, това означава фалит за българските превозвачи и нови 150 000 български семейства да се превърнат в емигранти.

"Този Европейски съюз ще бъде разпаднат не от скептиците, а от отвратителните лобисти и глезени богаташчета, като Макрон, който нагло се опитват да крадат бизнес. Пред очите на всички. Няма никакво съмнение, този Европейски съюз трябва да бъде променен, или Макрон, сирийските майки с деца и ишиаса ще го унищожат."

Джамбазки се обявява в защита на автомобилния транспорт, който е трети по доходи на заетите лица и по приходи в хазната в България, при това е изцяло частен. А мерките, които се договарят на европейско ниво не се мотивират от социални и хуманистични подбуди, а от чисто лобистки интереси в полза на фирми на държави членки. Според Джамбазки решението, взето по пакета за мобилност, противоречи на основни принципи, които се прокламират в ЕС.

"Франция и Германия са "разтревожени" от конкуренцията... Тези, които лягат и стават с мантрите за "единния свободен пазар". Същите, които не бяха разтревожени от конкуренцията, когато трябваше да се намърдват на нашите пазари.

Джамбазки призовава камионите да бъдат готови да блокират Брюксел, а българсото правителство трябва ясно и недвусмислено да заяви, че ако такова "законодателство" мине, България ще наложи вето по някакъв друг важен за Германия и Франция въпрос, без значение какъв.