Читателският фонд на различни библиотеки и читалища в област Кюстендил е обогатен с 200 нови книги. Инициатор на дарителската кампания е младежката структура на ГЕРБ в област Кюстендил и на информационния офис на евродепутата ЕНП/ГЕРБ д-р Андрей Ковачев. Това съобщават от партийния пресцентър.

Кампанията е по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Шест читалищни библиотеки в община Кюстендил, както и Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров" получиха нова литература. Областният координатор на младежкото ГЕРБ и младежи от структурата лично подариха книгите. Те поставиха литература и в къщичките за книги, намиращи се на пл. "Велбъжд". От там всеки може свободно да вземе книга и след като я прочете - да я върне обратно.

Председателят на НЧ "Братство - 1869" Иван Андонов заяви, че с дълбока признателност приема книгите. Той благодари на Младежката организация на ГЕРБ и на информационния офис на д-р Андрей Ковачев за дарителската инициатива и за жеста, чрез който се обогатява библиотечният фонд.

Младите хора бяха поздравени лично за инициативата и от председателя на кюстендилското Народно читалище "Пробуда 1961".

В Дупница различни романи бяха подарени на читалищата "Зора - 1858", "Христо Ботев - 1978" и "Пейо Яворов - 1978". Литературата подари общинският координатор на МГЕРБ Лора Василева.

На читалищните библиотеки и общините Бобов дол и Сапарева баня бяха дарени десетки книги.

"Песни за Македония" на Иван Вазов, "Ранни спомени" и "От триумф към трагедия" на Симеон Радев, "Из българските бурни времена" на Рихард фон Мах и други са сред заглавията, които са дарени.