"360 милиона европейци използват интернет ежедневно. Те пазаруват онлайн, кандидатстват за работа или обучение, развиват бизнеса си или просто се забавляват. Наш дълг е да работим за подобряването на средата за бизнесите и за защитата на потребителите." Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на конференция за "Постиженията и предизвикателствата пред единния цифров пазар", организирана от технологичния гигант eBay.

По думите на евродепутата ни хората са ключовият фактор за успеха на дигиталната революция, а в същото време 44% от всички работоспособни нямат необходимите умения за работа в дигитална среда. Точно поради това усилията на ЕС за дигитална подготовка на гражданите трябва да се усилят.

Мария Габриел: Създават Европейски център за киберсигурност с бюджет €4 млрд.

Мария Габриел: Създават Европейски център за киберсигурност с бюджет €4 млрд.

Искат ангажираните с киберсигурност да обменят ноу-хау в мрежата

По думите на Майдел в постоянната комисия на ЕП за вътрешния пазар и защита на потребителите вече се обсъжда новата програма "Цифрова Европа".
В програмата специален фокус ще бъде дигиталното обучение на гражданите - както на вече наетия персонал, така и на новите попълнения.

Медийна грамотност срещу онлайн дезинформацията, предлага Габриел

Медийна грамотност срещу онлайн дезинформацията, предлага Габриел

Свободата на медиите и плурализмът са изложени на риск, трябват усилия за запазване на нашите демокрации, смята тя

"Българският талант не остава незабелязан от глобалните компании. Радвам се, че Велин Койчев от Data Protection Ltd. доказва модерното и предприемчиво лице на България", подчерта още евродепутатът.

Освен българският евродепутат специални гости на събитието бяха вицепрезидентът на eBay Кати Фостър, както и Юрген Грен, член на кабинета на заместник председателя на ЕК Андрюс Ансип.

Смартфоните не означават цифрова грамотност

Смартфоните не означават цифрова грамотност

За инициативите на евродепутата Момчил Неков