Тази вечер ще се изиграе първият голям финал в един от трите големи клубни турнири под егидата на УЕФА. Айнтрахт (Франкфурт) и Глазгоу Рейнджърс се изправят един срещу друг в един от изненадващите финали в надпреварата Лига Европа. Битката за трофея ще се проведе на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля.

Във Франкфурт отлагат сватби заради финала на Лига Европа

Във Франкфурт отлагат сватби заради финала на Лига Европа

Кметството във Франкфурт ще бъде мястото, където феновете на "орлите" в продължение на няколко дни ще празнуват

Айнтрахт е печелил Купата на УЕФА през 1980 година, докато Рейнджърс е вдигал трофея в турнира за КНК през 1972 година.

Залогът за двата тима е огромен, тъй като победителят ще получи право на участие в групите на Шампионската лига и достъп до големите пари, раздавани от УЕФА. Това означава гарантирани 15 000 000 евро за победителя.

За германският тим успехът е много важен, тъй като отборът не върви добре в Бундеслигата, като завърши едва на 11-ата позиция в местния шампионат и няма друг шанс за Европа, освен спечелването на трофея тази вечер. Шотландците в същото време финишираха втори в родината си и в най-лошия случай ще играят в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Вратарят на Айнтрахт (Франкфурт): Нищо не ми пречи да пазя на финала

Вратарят на Айнтрахт (Франкфурт): Нищо не ми пречи да пазя на финала

Реално тази контузия само се обостри в мача с Мьонхенгладбах, споделя Трап

През сезона в Лига Европа Айнтрахт записа забележително представяне, като не допусна нито една загуба. Шотландците вече елиминираха два германски тима по пътя си до финала в лицето на Борусия (Дортмунд) и РБ Лайпциг.

Наставникът на германския тим Оливер Гласнер няма проблеми с наказани състезатели, но поради наказания извън сметките му ще бъдат Диант Рамай и Мартин Хинтерегер. До последно под въпрос остават Йеспер Линдстрьом и Дани да Коста.

Колегата му начело на Рейнджърс Джовани Ван Бронкхорст също има проблеми с контузени, като това са Янис Хаджи, Филеп Хеландер и Алфредо Морелос. Под съмнение е участието на Райън Джак.

Ван Бронкхорст преди финала за ЛЕ: Задължени сме да дадем всичко от себе си

Ван Бронкхорст преди финала за ЛЕ: Задължени сме да дадем всичко от себе си

Вижте какво още каза мениджърът на Рейнджърс