Борусия (Дортмунд) спечели домакинството си на Аталанта в първи 1/16-финален двубой в Лига Европа между двата състава.

Мачът на стадион "Сигнал Идуна Парк" завърши при резултат 3:2. 

Снимка 340520

Източник: UEFA.com

Първото попадение в сблъсъка реализира Андре Шурле, разписал се след 30 минути игра, след подаване на Пишчек. Точен за равенството беше Иличич, вкарал гол 6 минути след почивката. Асистенцията в конкретния случай бе за Спинацола.

Снимка 340517

Източник: UEFA.com

Последва нова размяна на попадения, като отново Иличич вкара за 1:2, само 5 минути след като вече се бе разписал, преди Батшуай да направи 2:2 в 65-ата минута на сблъсъка.

Крайното 3:2 бе оформено в продължението на мача, отново от героя за домакините Батшуай.

Снимка 340518

Източник: UEFA.com

Аталанта показа, че неслучайно разполага с шестата най-добра отбрана в Серия "А", противодействайки успешно на съперника си в голяма част от случаите в срещата.

Двата отбора нямаха нито един официален мач един срещу друг до момента, като играха контрола през лятото, в която бергамаските спечелиха изненадващо с 1:0. Тази вечер подобен резултат беше мираж.

Снимка 340516

Източник: UEFA.com

Италианските опоненти не са сред любимите на тима от Дортмунд, който на елиминационна фаза има три успеха, но е отпадал цели седем пъти.

Аталанта спечели с лекота група Е на Лига Европа, където не допусна поражение в компанията на Лион, Евертън и Аполон. В същото време рурци взеха само две точки в Шампионската лига срещу Реал (Мадрид), Тотнъм и АПОЕЛ, губейки три от последните си четири домакинства в Европа.