Английският Арсенал спечели гостуването си на тима на Йостерсунд в първа среща между двете единайсеторки от 1/16-финалите в турнира Лига Европа.

Двубоят на стадион "Ямткрафт Арена" завърши с успех за лондонския гранд с 3:0.

Точни за победителите бяха Начо Монреал, Даниел Уелбек и Месут Йозил. Първите двама се разписаха в рамките на откриващото полувреме на двубоя. Впоследствие попадението на Уелбек бе записано като автогол на Сотириос Папагианополус.

Сред красивите моменти в срещата бе голът на Йозил, дошъл след добра комбинация между него и едно от новите попълнения в състава на "артилеристите" - Хенрих Мхитарян. Това се случи малко преди да изтече час от началото на сблъсъка. Това бе и последният гол в срещата, който ясно предвещава кой от двата тима ще се класира за следващия етап от надпреварата.

Хенрих Мхитарян: Месут Йозил е сред най-добрите в света

Мхитарян: Йозил е сред най-добрите в света

"Той разбира играта много добре"

В предходните си 10 срещи, Арсенал бе записал 3 победи, 3 равенства и 4 загуби. От тях 2 равенства и 4 загуби бяха регистрирани в последните 6 гостувания на тима, ръководен от мениджъра Арсен Венгер.

Преди началото на мача френският специалист каза, че не само се надява на краен успех в този сблъсък, но и в надпреварата въобще. Част от медиите на Острова го упрекнаха за това му твърдение, обвинявайки го, че е прекалено уверен, но в крайна сметка Арсенал показа, че разполага с огромен потенциал в турнира.

Арсен Венгер мечтае да повтори Жозе Моуриньо

Венгер мечтае да повтори Моуриньо

Французинът поиска трофея в Лига Европа

След няколко положения за гостите още в първите минути на срещата с Йостерсунд, резултатът бе открит в 13-ата минута. Голмайсторът бе по-скоро изненадващ, с оглед атакуващите състезатели, с които разполагат лондончани - бранителят Начо Монреал.

Единадесет минути по-късно след разбъркване в полето на домакините Папагианополус прати топката в собствената си врата, покачвайки на 0:2. През вторите 45 минути Йозил и Уелбек неколкократно притесниха съперника, като все пак се стигна до промяна в резултата и крайното 0:3.

Така, преди реванша на английска земя, Арсенал разполага с комфортна преднина пред опонента си.