Отборът на Лудогорец приключи тазгодишното си участие в европейските клубни турнири.

"Орлите" не успяха да сътворят подвиг на реванша си срещу ФК Копенхаген и стигнаха едва до нулево реми, което се оказа фатално за амбициите на родния шампион. Така с общ резултат 1:2 датският им съперник за първи път в своят история ще играе на осминафиналите в Лига Европа.

ФК Копенхаген - Лудогорец 0:0 (Развой на срещата по минути)

ФК Копенхаген - Лудогорец 0:0 (Развой на срещата по минути)

"Орлите" бяха елиминирани от Лига Европа

Тази вечер Лудогорец се представи повече от достойно на мразовития "Паркен". Пропуски на Кешеру , Вандерсон и Кафу обаче лишиха селекцията на Георги Дерменджиев от нещо повече.

Домакините също имаха своите шансове, но със стабилни изяви тази вечер блесна Владислав Стоянов.

Снимка 280183

Източник: GettyImages

Турнирната битка бе белязана и от слабото съдийство на чеха Зеленка, който на няколко пъти вбеси сериозно играчите и на двата отбора.

Подобно на двубоя в София, ФК Копенхаген можеше да достигне отново до ранен гол. Всичко започна след една грешка в центъра на Джонатан Кафу, който подари топката на Туту. Последва серия от финтове на датския национал, който продължи елегантно за Сантандер. Парагваецът моментално пробва изстрел от малък ъгъл, който обаче беше отразен с крак от Владо Стоянов.

Стале Солбакен: Мачът с Лудогорец беше много труден

Треньорът на Копенхаген: Лудогорец е много силен отбор, показа го още в Шампионската лига

"Можем да стигнем много напред в Лига Европа"

Притеснението сякаш се бе възцарило в краката на лудогорци, които буквално в следващата атака отново бяха на ръба от това да инкасират попадение. Този път с нерешителна изява блесна Владислав Стоянов, който за кратко създаде меле пред своята врата, но в крайна сметка ударът на Аугустинсон излезе високо в аут.

Снимка 280182

Източник: GettyImages

Малко по-късно Владо Стоянов отново попадна под светлините на прожекторите, след като с една ръка изби много коварен изстрел на Абубакар Кейта.

Лудогорец демонстрира, че може да атакува светкавично в 19-ата минута. Джонатан Кафу се възползва от грешка на Кейта и се озова на стрелкова позиция. Ударът му обаче беше доста разочароващ и дори не намери очертанията на вратата.

Стоянов: Срещу Копенхаген не ни достигнаха два гола

Владо Стоянов: Доста силен сезон за нас в Европа

"Мисля, че трябва да сме с високо вдигнати глави"

Половин час след началото на турнирната битка родният шампион беше много близо до това да отбележи така търсения гол в мрежата на домакините. Вандерсон подаде към Кешеру, който пое топката с гръб към вратата. Последва елегантно обръщане и много тежък изстрел, който премина на сантиметри от страничната греда на ФК Копенхаген.

Снимка 280192

Източник: GettyImages

С течение на времето атаките на Лудогорец ставаха все по-опасни. В 37-ата минута Натанаел отново пробва рефлекса на Олсен, но този път далеч по-успешно. За миг се създаде впечатление, че шведският страж ще изпусне коженото кълбо и топката ще бъде довкарана от Кешеру или Вандерсон. За радост на домакините скандинавският вратар обаче остана стабилен и отърва своите.

Георги Дерменджиев: Горд съм от моите момчета

Дерменджиев: Лудогорец направи много за българския футбол

"Копенхаген бе напълно преодолим отбор"

До почивката страстите на "Паркен" се нажежиха, след като чешкият рефер Мирослав Зелинка ядоса и двата клуба с някои спорни отсъждания. В голяма част от тях потърпевши бяха футболистите на Лудогорец.

Снимка 280193

Източник: GettyImages

Лудогорец използваше всеки един възможен момент за атака на датската врата. Такъв се откри и в 58-ата минута, когато Данчо Минев центрира към Кешеру. Румънският нападател се пребори с превъзхождащия го във физически план Йоргенсен и отправи изстрел с глава. За съжаление ударът на нападателя не притежаваше необходимата точност.

Дяков: Завършващият удар ни липсваше срещу Копенхаген

Съни Дяков: Копенхаген не са по-добри от нас, но така се получи

"Надявам се и занапред да имаме такива европейски вечери"

Българският представител вече се виждаше с гол предимство в 62-ата минута. Вандерсон навлезе мощно от крилото, справи се със съпротивата на няколко защитници и отправи страхотен изстрел по земя, който препарира Олсен, но мина на сантиметри от страничната му греда.

Снимка 280186

Източник: GettyImages

До края на срещата лудогорци контролираха събитията, но така и не се добраха до така жадуваните два безответни гола. По този начин селекцията на Георги Дерменджиев приключи участието си европейските клубни турнири през този сезон. Кампания, която отново бе изключително успешна за разградчани, които отново имаха възможността да се докоснат до групите на най-престижната надпревара - Шампионска лига.