Лудогорец ще спори с испанския клуб Еспаньол в група "H" на турнира Лига Европа. Вторият по сила каталунски тим след Барселона щеше да се срещне с друг роден представител - ЦСКА, в плейофите на надпреварата, но "червените" отпаднаха от Зоря (Луханск).

Снимка 440699

Източник: Twitter

Очаква се мачовете между "орлите" и "папагалчетата" да бъдат много атрактивни. И двата тима разполагат с бързи халфове и нападатели, които на умеят да изнасят бързо топката на скорост.

Нека разгледаме по-подробно съперника на шампионите - Еспаньол:

ПРЕДСТАВЯНЕ ПРЕЗ МИНАЛИЯ СЕЗОН

Битката за 7-то място в Ла Лига е голяма, но все пак каталунците достигат до последното място, което ги класира в Лига Европа. В края на шампионата Еспаньол има 14 победи, 11 равенства и 13 загуби. Непосредствено зад "папагалчетата" остават Атлетик (Билбао), Реал Сосиедад, Реал Бетис и Алавес.

Снимка 440697

Източник: Twitter

ТРЕНЬОРЪТ

Давид Гайехо е 47-годишен специалист, който работи в клуба от 6 години. Старши треньор е на първия тим официално от това лято. Миналата година води "на пожар" 5 срещи на "папагалчетата". Кариерата му на специалист започва в родния му клуб Сурия.

Снимка 440700

Източник: Twitter

До момента няма успехи като старши треньор.

Жребият определи: Лудогорец срещу ЦСКА (Москва), Еспаньол и Ференцварош!
на живо

Жребият определи: Лудогорец срещу ЦСКА (Москва), Еспаньол и Ференцварош!

Първите мачове са на 19 септември

ЗВЕЗДАТА

Марк Рока е гордостта на втората по сила школа в Каталуния. Младокът играе на една от най-важните позиции в съвременния футбол - дефанзивен полузащитник. Важна част от младежкия състав, а вече 22-годишен с нетърпение чака повиквателна от Роберт Морено при мъжете на "Ла Фурия Роха". Рока бе част от състава за до 21-годишни, който стана европейски първенец за възрастта си.

Това лято Байерн (Мюнхен) предложи да плати 30 милиона евро за правата му, но от Еспаньол бяха категорични - или активирате откупната му клауза (40 милиона евро), или Рока остава при нас. Баварският гранд нямаше как да си позволи сумата, защото щеше да наруши правилата за финансов феърплей. Стилът му на игра се доближава до микс между Шаби Алонсо и Серхио Бускетс, с които често е сравняван.

Снимка 440702

Източник: Twitter

"Взел е дефанзивната игра на Бускетс, а от Алонсо се е учил на извеждащи подавания", коментират в Испания.

Халф на ЦСКА (Москва): Ние и Еспаньол сме фаворити в тази група

Халф на ЦСКА (Москва): Ние и Еспаньол сме фаворити в тази група

В група H са още Лудогорец и Ференцварош

УСПЕХИТЕ

Еспаньол печели 4 пъти Купата на краля - през 1929, 1940, 2000 и 2006 година.

На международната сцена клубът има два финала. Каталунците стигат до последния мач в Лига Европа през 1988 и 2007 година.

Снимка 440696

Източник: Twitter

Преди 12 сезона "папагалчетата" нямат нито една загуба в хода на цялата надпревара, но Севиля взима купата след дузпи. В предходния случай Байер (Леверкузен) огорчава испанския състав... след рулетката на дузпите.

Снимка 440695

Източник: Twitter

СТАДИОНЪТ

Шампионът на България ще гостува на 40-хилядния "Корнея-Ел Прат" в Барселона. Съоръжението е от 4-звездната категория на УЕФА. Открит е с класическа победа над Ливърпул (3:0) в приятелска среща.

"АС": Срещу Лудогорец няма да бъде лесно на Еспаньол

"АС": Срещу Лудогорец няма да бъде лесно на Еспаньол

"Българският отбор е сериозен съперник"