Отборът на ЦСКА стартира тазгодишното си участие в европейските клубни турнири. "Армейците" домакинстват на черногорския Титоград в двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. "Червените" ще търсят изразителен успех пред своята публика, който да направи реваншът им след седмица в Черна гора далеч по-спокоен.

Диего Фабрини: ЦСКА има потенциал да влезе в групите на Лига Европа

Диего Фабрини: ЦСКА има потенциал да влезе в групите на Лига Европа

"Знаем, че ще е трудно"

Мнозина очакват с интерес първият официален двубой на "армейците" за кампания 2019/20, тъй като столичният гранд направи солидна селекция през лятото. Тя включваше играчи като Тони Уот, Денис Давидов, Греъм Кери, Петър Занев, Диего Фабрини, Густаво Бусато и Вив Соломон-Отабор. Сред изказванията на новите пък се прокрадна основната мисъл, че ЦСКА разполага с нужната класа, за да стигне до груповата фаза на Лига Европа.

Добромир Митов: Искаме още в София да решим изхода на сблъсъка с Титоград

Митов: Искаме още в София да решим изхода на сблъсъка с Титоград

"Треньорският щаб ще се събере след днешната тренировка и ще преценим каква ще е групата"

В последния момент капитанът на "червените" Николай Бодуров бе изваден от групата. Според треньорския щаб, защитникът не е на 100% готов за двубоя. Наказан е и друг бранител - Божидар Чорбаджийски. Така в сърцето на отбраната стартират Пламен Гълъбов и Нуно Томаш.

анкета

Как ще завърши срещата от Лига Европа между ЦСКА и Титоград?

С убедителна победа за ЦСКА. 64.4%

С минимална победа за ЦСКА. 11.4%

Наравно. 8.7%

С минимална победа за Титоград. 5.5%

С убедителна победа за Титоград. 4.0%

Не мога да преценя. 1.7%

Не ме интересува. 4.2%

Съперникът Титоград беше принуден да се раздели с част от най-добрите си футболисти. Въпреки това, наставникът Драголюб Джуретич се надява, че неговите момчета могат и да поднесат голямата сензация на софийска земя. Черногорците приоритетно ще разчитат на опитния си нападател Радомир Джалович, който се завърна в клуба през лятото. Другият нов в състава на гостите пък е нигерийският бранител Аджана Чинеду.

Съперникът на ЦСКА в Европа със сменено име и отпадане от Лудогорец

Съперникът на ЦСКА в Европа със сменено име и отпадане от Лудогорец

Вижте още за ОФК Титоград

Гостите цяла седмица не спират със суперлативите по адрес на ЦСКА, като последният такъв беше, че "червените" са сред шестте най-добри отбора на Балканите.

Балканското съперничество е поверено на перспективния португалски съдия Луиш Годиньо, който до тази вечер има само два мача в евротурнирите.

Драголюб Джуретич: ЦСКА е сред шестте най-силни отбора на Балканите

Треньорът на Титогард: ЦСКА е сред шестте най-силни отбора на Балканите

"Това не означава, че сме се предали"