Повече от 2 часа разговаряха лидерът на Атака Волен Сидеров и управителят на БНБ Иван Искров за това необходима ли държавна регулация върху лихвите по кредитите.

По думите на лидера на Атака Иван Искров е подходил консервативно към идеята на атакистите.
Двете страни обаче са стигнали до разбиране, че е необходимо отговорните институции да помислят как страната ни ще се подготви за влизане в еврозоната.

По-късно пресцентърът на централната ни банка съобщи, че в хода на разговорите ръководството на БНБ е изразило своята резервираност към идеите за административно регулиране на лихвите по банковите кредити.
Мнението на БНБ е, че на този етап е необходимо преди всичко да се проследи внимателно и обстойно да се анализира  развитието на банковата регулация в рамките на Европейския съюз.
В съответствие със своите законови задължения, БНБ продължава да смята за свой основен приоритет стабилността на банковата система и на валутния борд. 

Според Волен Сидеров е необходима повече държавна регулация на финансовите пазари и икономиката.
По думите му липсата на държавна регулация е и причина за финансовата криза.

Волен Сидеров е убеден, че ако държавата регулира лихвените проценти по кредитите, така ще се стимулира конкуренцията между банките, както и отпускането на повече кредити, защото повече хора ще са склонни да теглят банков заем.
Българският бизнес е в много по-ограничено състояние отколкото западноевропейският, убеден е лидерът на Атака.

„Само със счетоводни разходи" икономиката ни няма да се раздвижи, тъй като „най-стегнат е коланът на покойника", илюстрира думите си Сидеров.

Според Волен Сидеров банките солидарно трябва да понесат негативите от финансовата криза. По думите му банковият сектор е в изолация от мерките, които се предприемат срещу кризата. Сидеров посочи, че държавата и хората свиват разходите си и така банковият сектор не променя нищо в своята политика в условията на криза.

Ние считаме, че това не е редно, категоричен е лидерът на националистите. „Отчитат се големи печалби от банките", коментира още той.

Като пример той посочи Уникредит, която за 2009-а бележи 194 млн. лв. дивиденти. Според Сидеров 90% от банките у нас отбелязват големи печалби. В същото време страната ни прилага тежки мерки за свиване на разходите.
Аз не смятам, че това редно, посочи лидерът на Атака.

Той изтъкна, че страната ни е гостоприемна към чуждите инвеститори, но в същото време трябва да се мисли как да се възроди българската икономика.

Аз апелирам към всички политически сили да мислят преди всичко държавнически как можем да раздвижим нещата".
С тези думи лидерът на Атака отговори на журналистически въпрос дали очаква неговата идея да получи подкрепата и на други политически сили.