Експертът Емил Хърсев обвини Европа в лицемерие след поредния доклад на ЕК, че страната ни отговаря на критериите за членство в Еврозоната. Всички Маахстрихтски критерии са покрити, подчерта той пред БНТ.

Валутният курс е най-стабилното нещо у нас, по мнението му. Това с чакалнята е пълна дивотия, анализира Хърсев. Що за идиот трябва да си, че да видиш, че двайсет години валутния курс не мърда, ядоса се той за констатациите на Брюксел.

Членството в Еврозоната ще оскъпи живота с 2-3 стотинки

Членството в Еврозоната ще оскъпи живота с 2-3 стотинки

Намерението на правителството е да подадем заявлението и да влезем в ЕРМ2

Нашето присъединяване ще е с валутния курс към еврото - теза, която поддържаме поне десет години. Влизането в ERM 2 нищо няма да ни донесе, това е старт на присъединяването, подчерта Емил Хърсев.

Това трябва да се случи , колкото може по-бързо, смята той. Тези подробни доклади трябва да се разглеждат от икономисти какво се случва във всяка страна, посочи и Лъчезар Богданов.

Еврокомисар Московиси предупреждава да не бързаме с еврозоната

Еврокомисар Московиси предупреждава да не бързаме с еврозоната

Определи за "фалшива новина" твърдението, че с еврото животът ще поскъпне

Като си в клуба нарушаваш, като не си в клуба те гледат под лупа, анализира той състоянието на Еврозоната. Правилата трябва да се спазват. Богданов също е на мнение, че трябва да започне присъединяването ни към клуба на богатите.