Данъчните започват нова акция. Този път срещу клиники за пластична хирургия, лекари, стоматолози и акушер-гинеколози.

В една от пластичните клиники е разкрито хилядократно занижаване на облагаемия доход. Укриването на доходи, и следователно на данъци, е не само данъчно нарушение, което може да бъде последвано от ревизия. То е престъпление, при което, ако сте скрили сума над 12 хиляди лева, може да се накаже и с ефективна присъда.

По думите на говорителя на НАП Росен Бъчваров клиника за последните няколко месеца регистрира оборот 400 - 500 лева печалба месечно. При проверка се оказва, че приходът й е над 5 000 лева на ден.

Данъчните проверяват лицата и фирмите, за които има риск да са скрили данъци на висока стойност. Така проверката на собствениците на Бентлита е докарала в хазната 16 милиона лева.

Собствениците на Бентли които плащат 150 хиляди евро очевидно имат големи доходи, а това означава, че ние очакваме и големи данъци. Над 110 Бентлита са регистрирани в България. "Една част от собствениците нямат никакви официални доходи, каза Бъчваров.

Припомняме, в момента освен акция срещу собствениците на скъпи коли данъчните проверяват и застрахователни брокери, футболисти и естрадни и фолк изпълнители.