НАП разкри нови случаи на нерегламентиран превоз по маршрута София- Перник.

Данъчните инспектори са установили, че леки автомобили превозват пътници на цената на автобусния билет. В ролята на тайни клиенти те са се качили в няколко автомобила от спирки на градския транспорт, като са заплатили цена от 3 лв.

Всички превозвачи без изключение не са издавали касови бележки за парите, които получават от пътниците.

Всеки нарушител ще бъде санкциониран с до 500 лв., а превозното средство ще бъде запечатано за срок от 30 дни, съобщават от Приходната агенция. Те отново ще сезират и ИА "Автомобилна администрация" за нарушенията.

НАП с акция в Кърджали срещу нелегалните превози за чужбина

НАП с акция в Кърджали срещу нелегалните превози за чужбина

Собствениците на 5 микробуса ще бъдат глобени

Акцията на НАП срещу нелегалните превози започна преди 10 дни и ще продължи в следващите месеци. В приходната агенция има сигнали за над 100 превозни средства, които осъществяват нерегламентиран превоз в страната и чужбина, без да отчитат приходите си.

Вече текат и инспекции за съответствие на имущество и доходи на 172 собственици на микробуси, които системно преминават през ГКПП. За потенциално нерегламентираните превози са сигнализирали от "Гранична полиция" - има физически лица с голям брой микробуси, движещи се към Западна Европа поне веднъж седмично. Някои от собствениците обаче не са декларирали никакви доходи в последните 5 години, а притежават солиден автопарк и недвижими имоти.

От НАП съобщават, че недекларираните доходи ще бъдат обложени с данък, заедно с изтеклите лихви.